Tűzvédelmi kapcsoló napelemes rendszerhez.

Szponzorált tartalom

tűzvédelmi kapcsoló
tűzvédelmi kapcsoló

Amikor valaki azt mondja, hogy megújuló energiaforrás, akkor a többségnek egyből a napelemek jutnak az eszükbe. Nagy népszerűségnek örvendenek, mostanában főleg, amikor a szolgáltatótól való függetlenedés mellett a biztos energiaforrásokon van a hangsúly.

Egy napelemes rendszerhez szükség lesz napelemekre-panelekre, inverterre, rögzítéstechnikai kellékekre, valamint a napelemes tűzvédelmi kapcsoló sem maradhat ki a sorból! A napelemes rendszer biztonságát garantálja a Projoy tűzvédelmi kapcsoló, amely egyfajta leválasztó, ami ha baj van, egyből teszi a dolgát!

A megbízhatóság különösen fontos egy napelem kapcsán. Ezzel együtt a biztonság az, amire szintén nagy hangsúlynak kell helyeződnie a problémamentes üzemeltetés érdekében. Ha netán tűz üt ki az ingatlanban, akkor a kapcsoló biztosítja a napelemek áramtalanítását.

Többféle tűzvédelmi kapcsoló létezik, vannak feszültségcsökkenés érzékelő kapcsolók, amelyek áramszünet esetén azonnal lekapcsolnak. Ezen túl létezik motoros- és munkaáramú kioldású tűzvédelmi kapcsoló egyaránt, amelyek mindegyike fontos szerepet tölt be.

Bár kültéren és beltéren különböző elvek vonatkoznak a DC oldali vezetékek lekapcsolására, az aktuális követelmények szerint az optimális az, ha a DC hálózatrész külső térben helyezkedik el. Azonban szükség szerint kültéren és beltéren is megoldható a szabályszerű kialakítás.