Egy barátnőm barátnőjének ajánlottam napelem rendszert.

Szponzorált tartalom

sharp napelem árak
sharp napelem árak

A folyamatos leterheltség miatt nehezen találok egyensúlyt a munka és a magánélet között. A barátaimmal is ritkán sikerül találkozni, ezért a minap megbeszéltük, hogy legalább videóhívásban beszélgetünk egy kicsit. Az egyik barátnőm, aki nemrégen költözött össze a párjával teljesen ki volt akadva rá, mivel nem tudtak megegyezni abban, hogy milyen képeket tegyenek fel az internetre. Hihetetlen, hogy milyen dolgokon tudnak veszekedni az emberek. A beszélgetésbe becsatlakozott másik barátnőm is, aki mindig nagyon támogató és kedves. A beszélgetés átment abba, hogy barátnőm sérelmeit hallgattuk, de ezzel nem volt probléma, hiszen neki erre volt éppen szüksége.

Mikor a téma elterelődött hozta fel egyik barátnőm azt a témát, hogy egyik barátnője (akit mi nem ismerünk), szeretne napelem rendszert a házukra. Erre a hírre nagyon lelkes lettem, mivel pont nemrégen olvastam utána egy pályázatnak a napelempalyazatok.hu oldalon, ezért ajánlottam is, hogy küldje el az oldalt a barátnőjének. Ez a pályázat egy 0%-os hitelt ad az arra jelentkezők számára, amely remek lehetőség bárki számára. Ezt a pályázatot természetes személyeknek lehet igénybe venni, de akár egy társasház is kihasználhatja.

Egy időben sokat olvasgattam a napelem rendszerekkel kapcsolatban és a legtöbben egy márkát említettek folyamatosan. Ezért rá is néztem a jó értékelésű sharp napelem áraira. Ez egy japán gyártmányú és félcellás napelem rendszer. A félcellás szó miatt sokan elbizonytalanodhatnak, de mivel a cellák két részre vannak osztva, így sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. A félcellás napelemek sokkal hatékonyabbak fele akkora felületen, mint normál társaik. Előnye, hogyha csak az egyik felét éri napfény, akkor is termel energiát. Mivel ebben az esetben kisebb méretű cellákról beszélhetünk, így a felforrósodás esélye is csekélyebb, ezáltal élettartamuk nagyobb. Létezik az úgynevezett hot spot jelenség, ami akkor keletkezik, amikor a napelem egy ponton sokkal nagyobb mértékben felforrósodik mint a többi része, ezáltal a napelem hatékonysága csökken, anyagkárosodása megnövekedhet. Egy jó minőségű félcellás napelem rendszerrel ez a jelenség kiküszöbölhető. A Sharp 2020-ban mutatta be félcellás innovációját, amellyel létrehozta a NU termékcsaládot. A Sharp félcellás napelem rendszer bárki számára tökéletes megoldás lehet, főleg azok számára, akiknek a hely adottságai miatt nincs mindig mindenhol napsütés. A félcellás rendszerekkel ez a probléma megoldható válik.

Na de nézzük is meg, hogy a sharp napelem árak hogyan alakulnak. Az interneten böngészve azt láttam, hogy a 70.000Ft és a 90.000Ft között mozog a darabár. Meglepődtem, mivel azt hittem, hogy sokkal drágább lesz. Nekem nincs jelenleg lehetőségem kihasználni a pályázatban foglalt lehetőségeket, de mindenki számára ajánlom a feljebb említett oldal megtekintését a témában. A sharp napelem ár tekintetében nem olyan vészes, így én amellett tenném le a voksom, hiszen számos előnnyel bír.

Nagyon örültem amikor barátnőim között feljött ez a téma, hiszen mindig is érdekeltek a napelemek, illetve remélem, hogy tudtam segíteni a pályázat ajánlásával is. Ha lenne rá lehetőségem én biztos, hogy kihasználnám, de majd talán egyszer, amikor lesz saját házam egy szép vidéki környezetben.