A lökéshullám terápia hanghullámokkal fokozza a keringést.

Szponzorált tartalom

lökéshullám terápia
lökéshullám terápia

A mozgásszervi betegségek megkeseríthetik a mindennapokat. A teniszkönyök és sarokfájdalom gyakorta előforduló probléma, bizonyos esetekben enyhébb, míg máskor súlyosabb módon jelenik meg. Azoknál az eseteknél, ahol az operáció nem szükséges, ott a lökéshullám terápia segíthet a gyógyulásban, hiszen a lökéshullámmal felgyorsítható a gyógyulás!

A lökéshullám terápia pozitív hatásai közé tartozik a vérkeringés fokozódása, az anyagcsere serkentése, valamint ezekkel együtt az öngyógyító mechanizmusok beindítása a szervezetben. Ez csupán néhány azok közül, melyeket élvezhetünk a terápiával.

Izomlazító, gyulladáscsökkentő hatásai miatt a sportsérülések kapcsán szintén gyakorta alkalmazott gyógymód, egyfajta kiegészítő terápia. Közvetlenül és hosszú távon csillapíthatjuk általa a fájdalmakat, ezáltal fokozódhat a testrész mozgékonysága is. Javítja a szövet stabilitást, lazítja a kötött izomzatot. A vérárammal szállítódhatnak el azok az anyagok, amelyek a hónapok vagy éppen évek során rakódtak le az adott területen.

Személyre szabott kezelést biztosít a lökéshullám terápia, melynek menetét a kezelő orvos, szakember határozza meg az egyén szükségleteinek megfelelően. A talpfájdalom és sarokfájdalom sokakat érint, ezekben az esetekben is hatásos megoldást jelenthet a terápiát alkalmazni.

A lökéshullám a térdfájdalom és különböző ínsérülések, izomsérülések esetén is nagy sikerrel alkalmazható. A MendMedical Egészségközpont Budapesten foglalkozik lökéshullám terápiával, amely lehetőséget nyújt rá, hogy a különféle sérüléseket non invazív módon kezeljék.