Nem csak a nyomtató fontos, az alkatrész is!

Szponzorált tartalom

nyomtatoalkatresz.hu
nyomtatoalkatresz.hu

A nyomtatás nem ott kezdődik, hogy megvesszük az erre szolgáló eszközt. Kicsit olyan inkább, mint az autó: fenntartani talán még nehezebb, és persze elhúzódóbb feladat lehet, mint kikalkulálni az ideális vételárát. Persze, az analógia nem mindenben pontos, és a nyomtatók esetében nem is a “fenntartás” kifejezést használnám. De, fontos, hogy olyan kereskedést találjunk a nyomtató megvétele utáni időkre, ahol olcsón szerezhetjük be a patront mondjuk. Erre a legtökéletesebb választások egyike a nyomtatoalkatresz.hu.

Mi alapján kell választani és mi alapján írom én, hogy ezeknek az iménti webcímen megtalálható “Nyomtató alkatrész” névre hallgató oldal megfelel? Fontos példának okáért a pontosság, és a gyorsaság. Ők hozzák, tapasztalataim szerint, amit kell, azonnal, bármilyen mennyiségben rendelünk. Nekem úgy jött le, hogy mindig még aznap a futárhoz került a csomagom, mikor időben (mármint még bőven munkaidőben) megrendeltem. Nálam nem is tévedtek soha, nem kevertek össze semmit, ami egyébként bármelyik webshopnál időnként előfordul – mindig pont azt kaptam, amit rendeltem, eddig még nem volt keveredés. Nyilván fontos az olcsóság, és, hogy kapjunk kedvezményeket, ha több dolgot is rendelünk. Erre mindig figyelek! Valahogy, már el is várom, hogy figyelmet fordítsanak erre, hogy honorálják, ha nagyobb forgalmat generálok egy kereskedőnél. A https://nyomtatoalkatresz.hu/ weboldalon jelenleg ingyenes a kiszállítás, és több rendelt terméknél mindig elengednek a második, vagy többedik árából egy picit. A dolog két darabtól is már működik, három termék esetén viszont még jobb árat kapunk a végén. És nem azonos, hanem különböző megrendelt termékek esetén is!

Az oldaluk letisztult és minden könnyen kereshető. Van külön keresősor is, de a logika alapján is elindulhatunk megtalálni valamilyen nyomtató alkatrészt. Biztosan azonnal rálelünk, eddig még mindenki így számolt be erről a felületről. És ami fontosabb: mindenre rálelünk, amit keresnénk. Széles a kínálat.

Fel vannak persze készülve rá, ha valakinek – különös esetben – nincs akkora szerencséje, mint nekem volt mindig. Ha mondjuk gyári hibás lenne a termék, amit kapunk, sok esetben a gyártó által meghatározott, más esetekben 3 hónap a garancia, de mindig van ilyen. Ilyenkor nemes egyszerűséggel vissza kell küldeni a rossz terméket, eredeti dobozában, és még egyéb apróságokat is leírnak az oldalon, az “Eredeti kellékanyag garanciája” menüpontban, hogy mire kell még figyelni. Utángyártott kellékanyagok esetén szintén vállalnak ilyet. Valóban hibás termék esetén cserét.

A nyomtatoalkatresz.hu oldala tényleg nagyon átlátható, és ennek gyorsan magunk is utánajárhatunk – ezért sem tértem ki az eddigieknél bővebben a részletekre. A legfelső sorban, még a vásárlás praktikus részéhez el sem érkezvén, már találunk menüpontokat, amik alatt tájékozódhatunk az általam is szóba hozott dolgokról. A “Vásárlás” menüpont az, ahol pont az ilyen körülményeket tisztázhatjuk: általános szerződési feltételek, minden a garanciákról, a fizetési módokról, igénybe vehető kedvezményekről és egyebekről. A “Kiszállítás”, a “Vásárlás” mellett külön menüpontot kapott. Itt vehetjük fel továbbá a kapcsolatot az üzlettel, és itt olvashatjuk a blogjukat is.

Apropó, blog… Én pont úgy találtam rá a “Nyomtató alkatrész” kereskedői oldalára, hogy bizonyos kulcsszavak alapján az ő egyik blogírásukat dobta fel releváns találatként a kereső, amely iromány arról szólt, hogy nyomtatót miként válasszunk, mielőtt elkezdjük beszerezni a hozzávalókat. Itt írnak nekünk a különböző nyomtatótípusokról, hogy laikusként is megértsünk, miben áll azok működésének lényege, és nekünk ezek közül mégis melyik lehet való.

Tintasugaras nyomtatót például sok fénykép nyomtatása esetén javasolnak. Ezek a készülékek olcsóbbak, de az általam is emlegetett „fenntartás” például drágább lehet náluk. Főleg a patronok ára miatt, sejthetően.

A tintasugaras nyomtatókból az ún. „multifunkcionálisakat” sokkal kevésbé ajánlják, és nem is finomkodnak a véleményükkel e tekintetben. Számomra ezért is tűnnek ennél a kereskedőnél hitelesnek a munkatársak. Különösebb indok nélkül, pusztán őszinteségből lebeszélnek minket valamiről, ami szerintük nem biztos, hogy beválik. Attól multifunkcionálisak ezek az eszközök, mert nem csak nyomtatnak, hanem többek között fénymásolni is lehet velük, és szerintük nem túl jók.

Annál inkább javasolják a monokróm lézernyomtatókat. Ezek akkor kifejezetten jók ugyebár, ha egyáltalán nem színesben akarunk nyomtatni. Gyorsak, könnyen javíthatók. Ezekből is van multifunkciós, ami már sokkal jobb választás viszont, például irodákba is. Lapolvasást is tudnak ezek is, és olcsóbb a fenntartásuk előbbi társaiknál.

Nagyobb munkahelyekre szerintük a favoritok a színes lézernyomtatók. Ezeken a helyeken, nagy irodákban, nem az üzemeltetési költség a lényeg, és hát drágább is lesz egy picit az egész. Nem csak fekete tonerre van szükség például, ugyanakkor részletgazdag fotónyomtatásra nem alkalmasak a színes lézernyomtatók. Ettől még nagyon igényes produktumot állíthatunk elő velük persze, főleg ha valamilyen fajta kiadványokról van szó.

Az utolsó csoport, amit otthonra felesleges is beszerezni, azok a mátrix nyomtatók. Főleg manapság. Ezek régebbi eszközök, komoly mechanikával, az általuk igényelt festékszalag viszont olcsó. Nem úgy, mint maga a készülék. És a papír sem az, ami ezekbe kell, de minden ilyesmi szintén kapható a nyomtatoalkatresz.hu-n, ha valaki mégis ilyennel rendelkezne.

A lényegi részre rátérve tehát, ami a webshop kínálatát jelenti: öt további főmenüpontban várnak minket, azt illetően, hogy kiválaszthassuk, mit szeretnénk beszerezni a nyomtatoalkatresz.hu-ról. A “Toner” alatt felsorolják nekünk, mennyiféle márkából választhatunk, és valóban széleskörű a felhozatal. Értelemszerűen ugyanígy tesznek a “Tintapatron” menüpont alatt is. “Egyéb lézerkellékek” közt találhatunk dobot, fixálót, transzfert, és ilyesmiket, itt is, úgy tíz márkától származókat, valamint van náluk festékszalag és film is. Ezekből van Epson, Panasonic és Philips. Egyébként, más tekintetben gyakori márkák náluk (a teljesség igénye nélkül) a Canon, a HP, a Lexmark is, illetve tonerből vannak még (az említetteken túl): Kyocera, Samsung, Ricoh. Xerox, Oki stb.

Ha nyomtatástól van szó, a papír is nagyon fontos, természetesen. Ez az utolsó menüpont tehát a második menüsorban. Itt találunk még fotópapírt is, példának okáért, hogy kiemeljek újfent egy különlegességet. Máskülönben változó kiszerelésben kaphatunk, igényeinknek megfelelő mennyiségben, és nagyon reális áron nyomtatópapírt is, ha itt vásárolunk.

Bármit is rendelünk, azt kérhetjük futárral, házhoz szállítva is, és csomagpontokon is átvehetjük a rendelésünket. Ez utóbbi nagyon népszerű dolog, mert sok ilyen csomagpont van, ahol szinte bármikor kézhez kaphatjuk öt napig a küldeményt.

Van lehetőség arra, hogy például nagyobb „üzemek”, vagy bárki más, aki visszatérő vevő sok tekintetben, másmilyen konstrukcióban kösse meg az adás-vételt ezzel a kereskedővel. Szerződött ügyféllé is lehet válni. Ilyenkor a kiszállítás is történhet a nyomtatoalkatresz.hu saját kiszállító kollégái által, és van mód a garanciát is másképpen érvényesíteni. Ők, akik szerződött ügyfelek, helyszíni cseregaranciával is élhetnek, amiben szintén szerepe van a cég saját futárjának. Egyszóval tényleg ezt a webshopot ajánlom mindenkinek, legyen akár kisebb, akár nagyobb vevő az, akinek nyomtatóba való alkatrészekre van szüksége. Tőlük idejében meg fog érkezni mindig, minden, hogy ne legyen csúszás a munkában!