Hogyan lehet könnyen leszokni az alkoholról?

Szponzorált tartalom

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés
Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés

Az alkoholról nehezen lehet leszokni. Egy olyan szer, amire fizikailag is rászokik a szervezetük, de sajnos pszichológiai kötődés is könnyen kialakul az irányába

Sajnos rengeteg alkoholista van hazánkban, nagyon sokan vannak, akik segítségre szorulnak, de még azt sem ismerik el, hogy függők lennének. Nekik van a legnagyobb szükségük a segítségre.

De mért is gond, ha valaki alkoholista?

Azt hiszem, hogy az alkoholizmust senkinek sem kell bemutatni, mindenki legalább egyszer találkozott már olyan emberrel, aki sajnálatos módon az alkohol rabja volt. Az alkoholizmus gyakran az életminőség romlásához vezet, az egyén egészségére is nagyon káros hatással van.

Az alkohol pusztítja az egészséges agysejteket, amelyek nem tudnak soha visszatermelődni. Károsítja a májat, a gyomrot és még más szerveket is. Az alkoholista ember gyakran ingerlékeny, agresszív, ha nem jut hozzá, a napi alkohol mennyiségéhez, de vannak olyan alkoholisták, akik akkor is agresszívak, ha éppen ittak.

Az alkohol nagyon veszélyes dolog, legtöbbször olyan emberek válnak alkoholistává, akik valami miatt nem boldogok az életben, és az alkoholba menekülnek, az italban keresik a megoldást. Ennek köszönhető, hogy ezek a személyek gyakran nem kapnak segítséget és egyre súlyosabb lesz az alkoholizmusuk.

Hogyan lehet leszokni?

Fontos, hogy mindig figyeljük a közvetlen környezetünket, az ismerőseinket, és ha valakin látjuk az alkoholizmus jeleit, akkor annak próbáljunk megfelelő segítséget nyújtani. Néha elég csak szembesíteni az embert azzal, hogyan viselkedik, mikor iszik, de sokszor ez nem elég, profi segítségre van szükség.

Ekkor folyamodnak olyan megoldásokhoz az emberek, mint amilyen az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés is.

Ez a szervezet tulajdonképpen azzal foglalkozik, hogy az alkohol és egyéb függőségi problémákkal küzdő embereknek segítenek megszabadulni ezektől a függőségektől, és segítenek visszailleszkedni nekik a társadalomba.

Nem egyszerű ez a hivatás, de ennél a szervezetnél olyan emberek dolgoznak, akik maguk is hasonló problémákkal küzdöttek, egyszer vagy többször ők is a függőségek hálójába keveredtek, de sikerese letették az italt, és most segítenek azoknak, akiknek ez nem sikerült még.

Természetesen ápolók, toxikológus orvosok is dolgoznak a szervezetnél az ex függőkön kívül.

Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés kicsit olyan, mint egy tábor. A filmekben ismert elvonókra hasonlít, ahol a bajba jutott embereket kezelik. Itt támogató közegben, orvosi segítséggel tudnak megszabadulni a függőségeiktől. Ez egy bentlakásos program, ahol mindent biztosítanak, hogy kényelmesebb legyen a pácienseknek az itt töltött idő. Sokat sétálnak, kint vannak a természetben, beszélgetnek és különböző foglalkozásra járnak. Orvosi segítség mellett, kontrolláltan le tudnak szokni az alkoholról.

Ennél a szervezetnél már rengetegen leszoktak az italról, de itt a program végeztével sem hagyják egyedül a pácienseket. Amolyan mentor program keretein belül folyamatosan tartják a kapcsolatot interneten keresztül, illetve szerveznek személyes találkozókat is a gyógyultaknak, akik itt meg tudják vitatni a leszokás nehézségeit, támogatni tudják egymást.

Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés rengeteg embernek segített már, hogy újra normálisan tudjon élni és sokkal jobbá tegye az életkörülményeit, az életét. Sokan, akik az alkohol problémák miatt elveszítették az állásukat, a családjukat, így kaptak egy új esélyt, hogy egy jobb, minőségibb, boldogabb életet éljenek.