Festés árak, mi mennyibe kerül?

Szponzorált tartalom

festés árak
festés árak

A nagyobb volumenű felújítások esetén kénytelenek vagyunk minden forgatókönyvet számításba venni. Most az árakra gondolunk, avagy mind próbálunk előre kalkulálni valamilyen módon. Ha azt tervezzük például, hogy az egész házat kifestetjük, akkor a festés árak kapcsán nagyobb kiadással kell számolnunk.

Az anyagdíj mellett a munkadíj egyaránt a festés árak részét képezi, melyben nagy különbségek lehetnek a festendő felület mértéke, a festék típusa és egyéb részletek tekintetében. Ha azt szeretné megtudni, hogy előreláthatóan körülbelül mennyibe fog kerülni a festés, tapétázás, mázolás, akkor a Festésben Otthon honlapján tud tájékozódni az árakról.

Hogyan is néz ki egy szoba kifestése? Első körben azt kell felmérni, hogy milyen állapotban vannak a falak. Amennyiben előmunkálatokra van szükség ahhoz, hogy festeni lehessen, úgy azokat is bele kell tervezni a költségvetésbe. Ilyen lehet például a falak csiszolása, a glettelés. A tisztasági festés annyit jelent, hogy átfestésre kerül a már erre készen álló felület, tehát ez esetben nincs szükség efféle előmunkálatokra.

Az előkészületekbe tartozik a padló takarása, maszkolás, mélyalapozás, illetve a régi festék lekaparása, valamint adott esetben a tapéta leszedése. Ha tehát festeni szeretnénk, akkor arra is gondolni kell, hogy nem csak annyiból áll a feladat, hogy átgurítjuk az előző réteget egy új festékréteggel. Ennél jóval összetettebb a dolog, feltéve ha minőségre vágyunk.

Hogyan kerülnek kiszámításra a festés árak?

Az elsődleges szempont a festendő terület mértéke, vagyis fontos pontosítani a részleteket, hogy hány négyzetmétert kell kifesteni. Ebből következik az anyagszükséglet kiszámítása, ami attól függően alakul, hogy hány rétegben kívánunk festeni és milyen típusú festékkel többek között.

Az egyéb feladatok és a munkadíj még hozzáadódik a teljes listához. Ha minőségi festésre tartunk igényt, akkor viszont muszáj mindenből a legjobb megoldást választani, hogy később csak tisztasági festést kelljen csinálni.