A trapézlemez felhasználási területei.

Szponzorált tartalom

trapézlemez
trapézlemez

Hatalmas utat tett meg az elmúlt évszázadban az építőipar, már ami az anyagokat illeti. Különböző megoldások közül válogathatunk, ha építkezésről van szó, dönthetünk könnyűszerkezetes építmények mellett, amelyek felépítése rövidebb időtartamot igényel. Ezzel kapcsolatban máris egy olyan terepre tévedtünk, ahol előbb vagy utóbb biztosan szóba fog kerülni a trapézlemez, amely sokoldalú felhasználhatóságot tesz lehetővé.

A trapézlemezek különféle változatokban elérhetőek. Eltérő bordamagassággal, bevonattal és anyagminőséggel állnak rendelkezésre. Attól függően, hogy mire szeretnénk felhasználni, annak megfelelően érdemes választani. A legtöbb esetben tetőfedésre használják a trapézlemezt, melynek felrakása rövid idő alatt megvalósulhat. Ehhez azonban szintén szükség van egy fogadó vázra, vagyis a tetőlécek felrakása előzi meg a trapézlemez felhelyezését.

A különböző profilok mindegyike eltérő felhasználási területet kínál, pontosabban míg például egyes változatok tetőhöz ideálisak, addig más elemekből lehet oldalfal vagy burkolat, illetve kerítés egyaránt. Érdemes kicsit közelebbről megismerni a különféle profilokat annak érdekében, hogy az adott felhasználási területhez leginkább megfelelő megoldást választhassuk.

Gyakran merül fel a kérdés, hogy a trapézlemezre fel lehet-e tenni napelem paneleket? A válasz igen, semmi sem szab gátat annak, hogy napelemet szereljünk a tetőre, ha trapézlemez tetővel rendelkezik a ház!

A lemezbenotthon.hu weboldalon részletes tájékoztatást találhat arról, hogy milyen felhasználási területekkel tudnak szolgálni a trapézlemezek, hogy milyen fajtái vannak és mennyibe kerül.