Zárbetét javítás vagy zárbetét csere? Hogyan döntsünk, ha elromlott a bejárati ajtózár?

Zárjavítás XXI. kerület

A bejárati ajtó biztonsága kulcsfontosságú minden otthon számára, és ha az ajtózár meghibásodik, azonnal lépéseket kell tenni a probléma megoldására hiszen a betörők pont azt az ajtózárat keresik ahol a legkönnyebben tudnak az értékekhez férni.

Nézzük meg akár a zárjavítás Budapest XXI. kerületében statisztikáit,
betörések száma mára alacsony szinttel de nőt az elmúlt években!
Utána jártunk mi lehet az oka annak hogy a vagyon elleni bűncselekmények kivitelezése sikeresebb mint az elmúlt években.
Az egyik legnagyobb dilemma, amivel sokan szembesülnek ilyen helyzetben, hogy a zár javítása elegendő, vagy inkább a teljes zárcserét kellene megfontolni.
Ebben a cikkben részletesen áttekintjük, milyen esetekben kell zárbetétet cserélni, milyen cilinderzárat érdemes választani a maximális védelem érdekében, és milyen kockázatokat rejt magában a házilag végzett zárcsere.

Milyen esetekben kell zárbetétet cserélni?

Amikor a bejárati ajtózár meghibásodik, az első lépés annak eldöntése, hogy a probléma megoldható-e zárjavítással, vagy inkább a zárbetét cseréje szükséges. ebben a fázisban dől el, hogy valaki a biztonság útjára lép vagy marad a tíz évvel ezelőtti védelem hatósugarában!

Amikor egy zár javításra kerül, ott nem építhető be a munkafolyamat során plusz védelmi funkció, ezért a cilinderzár nem fog ellenállni a betörés kivitelezéseinek.
Ezért ha az elmúlt években nem történ a bejárati ajtózárakkal kapcsolatos változás akkor mindenképp a csere jöhet szóba.
De nem csak az elromlás miatt vetődik fel a magasabb biztonság elérése a z otthonunk védelmében.

Általában a zárbetét cseréjére akkor van szükség, ha az alábbi helyzetek valamelyike áll fenn:
“Zárbetét javítás vagy zárbetét csere? Hogyan döntsünk, ha elromlott a bejárati ajtózár?” bővebben